21 min. de lectură

Gateway-uri de plată: cum funcționează?

Gateway-urile de plată sunt o parte esențială a oricărui magazin online. Rolul lor este de a face tranzacția rapidă și sigură, astfel încât clientul să nu fie nevoit să-și facă griji cu privire la utilizarea abuzivă a datelor sau alte riscuri. Există mai multe gateway-uri de plată și furnizorii lor pe piață astăzi. Dacă vrei să afli mai multe despre ele, citește mai departe.

This article was translated for you by artificial intelligence
Gateway-uri de plată: cum funcționează?
Sursă: Unsplash.com

Ce sunt gateway-urile de plată?

O tehnologie de gateway de plată permite comercianților să accepte plăți cu cardul de credit sau de debit. Acesta reduce decalajul dintre client, magazinul online și instituțiile financiare relevante.

Securitatea și fiabilitatea sunt aspecte importante ale gateway-urilor de plată. De asemenea, ar trebui să fie ușor de utilizat, astfel încât clienții să nu aibă probleme inutile în a plăti pentru bunuri sau servicii.

Gateway-urile de plată de înaltă calitate permit integrarea ușoară în mediul web și nu duc lipsă de o linie profesională de servicii pentru clienți. În caz de complicații, puteți contacta personalul cu experiență, care vă va ajuta cu plăcere.

Gateway-urile de plată sunt furnizate de companii specializate sau chiar de bănci. Prima opțiune are avantajul că este universală și poate fi folosită de oricine, indiferent de locul în care are un cont. Cu toate acestea, opusul este valabil pentru gateway-urile de plată ale băncilor. Sunt doar pentru clienții lor. Alți clienți sunt sever restricționați.

Gateway-urile de plată au zeci de funcții, cum ar fi suportul pentru mai multe valute sau metode de plată. Înainte de a alege unul, este important să înțelegeți aceste detalii și să luați în considerare care sunt necesare pentru afacerea dvs. Acest lucru vă va ajuta să decideți ce gateway de plată să alegeți.

Știați că…?

Termenul gateway de plată a fost folosit pentru prima dată în 1996. Se referea la o tehnologie de procesare a plăților dezvoltată de inginerul Jeff Knowles. Cu toate acestea, primul gateway de plată real este considerat a fi sistemul Adyen, creat în 2006 de doi tineri antreprenori olandezi, Pieter van der Does și Arnout Schuijff.

Source: Unsplash.com

Cum funcționează gateway-urile de plată?

Un gateway de plată este o componentă cheie a unui sistem de procesare a plăților electronice. Este tehnologia principală responsabilă pentru trimiterea informațiilor despre clienți către banca în care comerciantul are un cont.

Întregul proces de funcționare a unui gateway de plată diferă în funcție de cel pe care îl alegeți. Dar de obicei sună cam așa:

  • După ce ați completat coșul de cumpărături și ați introdus informațiile de bază și adresa, treceți la finalizarea comenzii. Dacă alegeți să plătiți cu cardul, se va deschide un gateway de plată.
  • Introduceți informații de bază în formularul gateway-ului de plată, inclusiv numele titularului cardului, numărul cardului, data expirării și codul CVV din trei cifre.
  • Gateway-ul de plată verifică mai întâi aceste informații pentru a preveni frauda. De obicei, verificarea ia forma unei confirmări de plată printr-o aplicație mobilă de autorizare sau prin introducerea unui cod din mai multe cifre pe care banca îl trimite la numărul tău de telefon.
  • Odată ce gateway-ul de plată v-a verificat identitatea, trimite detaliile criptate ale cardului către bancă, reducând riscul de utilizare abuzivă de către terți.
  • Banca efectuează câteva verificări și aprobă tranzacția dacă totul este în regulă. Dacă da, trimite aceste informații către gateway-ul de plată, redirecționându-vă automat către site-ul comerciantului.
  • Dacă banca a aprobat plata, veți vedea o confirmare de plată pe site. Dacă există probleme în timpul procesului de plată și plata nu este efectuată, vi se va cere să încercați din nou sau să utilizați o altă metodă de plată.
  • Odată ce plata a fost aprobată, așa-numitul proces de decontare începe în două faze. În primul, cumpărătorul, adică vânzătorul, “îngheață” suma de plată din contul clientului. A doua fază este decontarea în sine, când fondurile sunt transferate în contul clientului. Când se întâmplă acest lucru depinde de termenii și condițiile și de acordul dintre comerciant și furnizorul de servicii de plată.

Funcțiile gateway-urilor de plată

Gateway-urile de plată au mai multe funcții. Cele de bază includ

Criptare

Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă orice gateway de plată. Protejează detaliile de plată ale clientului împotriva utilizării abuzive de către terți. Intermediarii verificați își actualizează constant măsurile de securitate și își monitorizează sistemele pentru a minimiza riscurile minore și majore.

Autorizație

Autorizarea este o altă caracteristică cheie a gateway-ului de plată care previne frauda. Funcționează prin gateway-ul de plată trimițând detalii criptate ale tranzacțiilor către bancă sau alt procesator de plăți relevant.

Instituția financiară verifică și verifică plata, de exemplu, prin trimiterea unui SMS sau a unei alerte către o aplicație mobilă. Când clientul confirmă tranzacția, banca returnează informațiile către gateway-ul de plată, care își poate continua activitatea.

Colectarea și raportarea datelor

Gateway-urile de plată oferă companiilor date valoroase care pot fi analizate pentru a le identifica punctele forte și punctele slabe.

Datele tipice generate de gateway-urile de plată includ

  • Istoricul tranzacțiilor
  • Rapoarte de rambursare
  • Informații de plată eșuate
  • Numărul de plăți efectuate într-o perioadă selectată

Detectarea și prevenirea fraudei

Pe lângă prevenirea utilizării abuzive a datelor clienților de către terți, gateway-urile de plată reduc și riscul de fraudă. Ei fac acest lucru prin măsuri avansate, cum ar fi algoritmi de detectare a fraudei, sisteme de verificare a cardurilor etc.

Dacă gateway-ul de plată detectează frauda, blochează automat alte tranzacții potențiale.

Source: Unsplash.com

Conversia valutară

Multe gateway-uri de plată oferă, de asemenea, servicii de conversie valutară, ceea ce este deosebit de util dacă vă vindeți produsele în străinătate. Important este să verificați dacă gateway-ul pe care îl alegeți acceptă de fapt moneda de care aveți nevoie.

Integra

Amintiți-vă că gateway-urile de plată acceptă interfața cu diferite metode de plată sau platforme de comerț electronic. Astfel, le poți integra cu ușurință în afacerea ta online și le poți permite clienților tăi să efectueze plăți rapid și ușor.

Caracteristici suplimentare

Gateway-urile de plată pot include, de asemenea , următoarele caracteristici:

  • Expirarea plății – vă permite să setați o perioadă în care clientul poate finaliza plata. De obicei, acest lucru poate dura de la câteva minute la câteva zile. Alegerea perioadei de timp depinde în întregime de dvs. Cu toate acestea, ar trebui să setați un timp mai scurt pentru produsele cu disponibilitate limitată. Acest lucru se datorează faptului că produsul este rezervat înainte de efectuarea plății. Este în această stare până când clientul îl cumpără sau sistemul îl returnează ofertei după ce plata a fost aprobată. Deci, dacă data de expirare este prea lungă, nimeni altcineva nu poate cumpăra produsul.
  • Plăți recurente – această caracteristică este utilă în special dacă oferiți abonamente sau servicii pe care clientul le plătește în mod regulat.
  • Rambursări – utile dacă un client returnează un produs în termenul legal. Un gateway de plată vă permite să emiteți o rambursare parțială sau totală rapid și ușor.
  • Reporniți plata – dacă clientul nu reușește să finalizeze plata, poate începe din nou folosind aceeași metodă de plată sau o altă metodă de plată
  • Anulați plățile – această funcție vă permite să anulați unele plăți, cum ar fi plățile duplicate.
  • Personalizați aspectul gateway-ului – majoritatea furnizorilor vă vor permite să personalizați gateway-ul de plată pentru a se potrivi nevoilor dvs. De exemplu, vor adăuga logo-ul tău sau vor folosi culoarea ta distinctivă.
  • Link la sistemele de contabilitate – o caracteristică foarte utilă care ușurează administrarea și previne erorile din cauza neatenției. Datele individuale sunt transferate automat de la gateway-urile de plată la sistemul de contabilitate, unde contabilul poate lucra cu ele imediat.

Gateway-uri de plată versus terminale de plată

La prima vedere, gateway-urile de plată pot părea similare cu terminalele de plată. Cu toate acestea, există mai multediferențe între cele două soluții.

Gateway-urile de plată sunt concepute în primul rând pentru tranzacții online. Acestea pot fi găsite pe site-uri web, aplicații mobile sau alte platforme digitale.

Un terminal de plată este un dispozitiv fizic utilizat de operatorii de magazine fizice, restaurante sau alte puncte de vânzare cu amănuntul. Permite clienților să plătească folosind carduri de credit și de debit și, în ultimii ani, metode de plată contactless, cum ar fi smartphone-uri sau ceasuri cu tehnologie NFC.

Sfatul

experților Gateway-urile de plată și terminalele de plată au și ele unele caracteristici. Acestea includ modul în care sunt procesate plățile. Ambele soluții acționează ca intermediari între client, companie și instituțiile financiare relevante. De asemenea, criptează datele sensibile pe tot parcursul procesului și simplifică plățile.

Care sunt principalele beneficii ale gateway-urilor de plată?

Gateway-urile de plată vă vor încânta cu zeci de beneficii, inclusiv:

Securitate sporită

După cum am menționat mai sus, în timpul procesului de plată se efectuează mai multe verificări pentru a se asigura că persoana care face achiziția este într-adevăr titularul cardului. Verificarea identității se face în diferite moduri. Cea mai populară metodă este trimiterea unui mesaj text cu un cod unic valabil câteva minute, dar băncile folosesc acum și aplicații de autorizare.

Tehnologia sofisticată oferă, de asemenea, securitate prin detectarea activităților suspecte și a tranzacțiilor frauduloase. Acestea monitorizează în primul rând comportamentul clienților, istoricul achizițiilor și obiceiurile de cumpărare.

Știați că…?

Intermediarii gateway-urilor de plată trebuie să respecte standarde stricte de securitate și reglementare. Acestea includ Standardul de securitate a datelor din industria cardurilor de plată (PCI DSS), conceput pentru a preveni pierderea datelor sensibile ale deținătorilor de carduri.

Experiență de plată îmbunătățită

Gateway-urile de plată permit clienților să facă achiziții oricând și oriunde, fără să-și facă griji cu privire la datele lor sensibile. În același timp, procesul este rapid și ușor pentru ei, deoarece majoritatea gateway-urilor permit stocarea în siguranță a informațiilor de plată. În practică, acest lucru înseamnă că nu trebuie să-l reintroducă data viitoare când fac o achiziție.

Prin crearea unui mediu de plată fără întreruperi și sigur, veți construi credibilitate și loialitate față de marcă în rândul clienților dvs. Acest lucru îi va face să se întoarcă și să vă recomande prietenilor și familiei lor.

Opțiuni de plată personalizabile

Puteți integra gateway-uri de plată direct pe site-ul web existent sau pe altă platformă. Acest lucru facilitează combinarea acestora cu alte metode de plată, cum ar fi rambursul.

Gateway-urile de plată care acceptă diverse metode de plată sunt, de asemenea, un mare plus. Cardurile de credit, Apple Pay, Google Pay și multe altele sunt adesea folosite.

Capacitatea de a se extinde pe piețele externe

Prin acceptarea mai multor valute și permițând conversia acestora, gateway-urile de plată sunt esențiale în extinderea pe piețele externe. În astfel de cazuri, este ideal să alegeți un intermediar cunoscut nu numai în țara de origine, ci și în țările în care vă extindeți. Acest lucru construiește încredere și împiedică oamenii să abandoneze o achiziție din cauza opțiunilor de plată necunoscute.

Source: Unsplash.com

Tipuri de bază de gateway-uri de plată

Gateway-urile de plată sunt împărțite în patru grupuri de bază, după cum urmează

Gateway-uri găzduite

Gateway-urile găzduite se caracterizează prin faptul că, atunci când clienții efectuează o plată, aceștia sunt redirecționați automat către platforma intermediarului de plată. Aici, își introduc detaliile de plată și finalizează tranzacția.

Avantajul acestui tip de gateway de plată este că este ușor de integrat și are un nivel ridicat de securitate, deoarece datele sunt procesate pe serverele furnizorului. Le place și pentru că este în general compatibil cu PCI DSS și oamenii sunt obișnuiți cu el. Îl întâlnesc în mod regulat în alte magazine de comerț electronic. Dezavantajul este că companiile nu au prea mult control asupra gateway-ului de plată.

Gateway-urile găzduite sunt excelente pentru întreprinderile mai mici și pentru cei care nu doresc să-și asume responsabilități suplimentare. Totul este îngrijit de intermediar.

Gateway-uri de autoservire

Gateway-urile self-service, cunoscute și sub numele de gateway-uri auto-găzduite, permit companiilor să colecteze date despre clienți pe propriile site-uri web. Acest lucru le oferă control deplin asupra întregului proces de plată și a experienței utilizatorului.

Dacă alegeți gateway-uri auto-găzduite, trebuie să vă asigurați că le găzduiți. Trebuie să fii pregătit să gestionezi datele de plată corect și sigur și să respecti standardele de protecție a datelor.

Gateway-urile auto-găzduite sunt potrivite pentru organizațiile mai mari. Acest lucru se datorează în principal faptului că sunt mai consumatoare de timp și costuri decât gateway-urile găzduite.

Gateway-uri găzduite de API

Gateway-urile găzduite de API permit companiilor să ofere procese simple de plată direct pe site-urile sau aplicațiile lor. Ei colectează date de plată printr-o interfață de programare a aplicațiilor (API).

Această alternativă are avantajul de a oferi plăți sigure și fără probleme. Pe de altă parte, necesită un nivel ridicat de securitate și supraveghere din partea companiilor, precum și respectarea standardelor necesare.

Integrarea băncilor locale

Acesta este un gateway de plată de la o anumită bancă. Această soluție este potrivită în special dacă vizați clienți dintr-o anumită regiune sau țară în care banca este o entitate de încredere și cunoscută.

Majoritatea gateway-urilor de plată bancare sunt sigure și ușor de utilizat. Metoda sau viteza de integrare depinde de instituția în sine.

Dezavantajul unui gateway de plată bancar este că este foarte restrictiv. Doar clienții instituției financiare îl pot folosi, nu și alții.

Tipuri de gateway de plată în funcție de locația de plată

Pe lângă tipurile de bază de gateway de plată, există și altele. De exemplu, le clasificăm în funcție de locația plății:

Plăți la fața locului

Plățile la fața locului sunt utilizate în principal de companiile mari cu resurse și personal suficient pentru a le gestiona pe propriile servere. Această alternativă oferă mai mult control, dar vine și cu multă responsabilitate. Totul este pe umerii tăi.

Dacă alegeți să procesați plățile direct pe web, amintiți-vă că trebuie să urmăriți diverse statistici și să aflați unde sunt punctele slabe. Analizați-le și încercați să le minimizați sau să le eliminați. Este adevărat că fiecare îmbunătățire, chiar și cea mai mică, poate avea un impact pozitiv asupra experienței clienților și poate crește vânzările.

Source: Unsplash.com

Plăți în afara sediului

Plățile în afara site-ului sunt deosebit de frecvente în rândul întreprinderilor mai mici sau a celor care abia încep. Acestea se caracterizează prin faptul că o terță parte se ocupă de procesarea plăților și de alte responsabilități.

Cei mai mari doi procesatori de plăți de astăzi sunt PayPal și Amazon Payments. În Europa, este mai probabil să găsiți PayPal, ale cărui servicii sunt utilizate de mulți clienți europeni.

Avantajul plăților în afara site-ului este că puteți avea încredere deplină în ele dacă alegeți un procesator verificat. Ca să nu mai vorbim de faptul că o astfel de companie vă va oferi și funcții suplimentare pentru a îmbunătăți experiența clienților.

Cu toate acestea, există unele dezavantaje ale plăților în afara site-ului. De exemplu, clienții trebuie să părăsească site-ul pentru a efectua o plată. Așa că nu poți garanta că se vor întoarce și te întrebi ce altceva pot cumpăra de la tine.

Un

alt dezavantaj al plăților în afara site-ului este că nu aveți control asupra lor. Deci, dacă clienții sunt nemulțumiți de ceva, nu poți face nimic în privința asta.

Cum aleg gateway-ul de plată potrivit?

Atunci când alegeți un gateway de plată pentru magazinul dvs. electronic, există câțiva parametri de bază de care ar trebui să țineți cont:

Aflați despre tipurile de metode de plată acceptate

Gateway-urile de plată acceptă mai multe metode de plată:

  • Plățile cu cardul sunt cea mai populară și convenabilă metodă pe care o veți întâlni astăzi. Plata este rapidă și ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți datele personale și ale cardului și să confirmați tranzacția prin intermediul aplicației sau printr-un cod SMS unic. Gateway-urile de plată de astăzi permit, de asemenea, stocarea în siguranță a unor informații (cum ar fi numerele cardurilor). Acest lucru face ca întregul proces de plată să fie și mai rapid. Înainte de a alege un gateway de plată, asigurați-vă că știți ce tipuri de carduri acceptă. Visa, Visa Electron, Mastercard și Maestro sunt cardurile de bază.
  • Apple Pay – această metodă a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Acest lucru nu este o surpriză, deoarece se caracterizează prin securitate și viteză ridicate. Puteți plăti pentru bunuri într-o fracțiune de secundă.
  • Google Pay – funcționează într-un mod similar cu Apple Pay. Cu toate acestea, este conceput pentru dispozitive care rulează pe alte sisteme de operare decât cel Apple. De exemplu, Android.
  • Transferuri bancare – nu toți clienții preferă să plătească cu cardul, Apple Pay sau Google Pay. Nu ratați posibilitatea de a transfera fonduri dintr-un cont bancar în altul.

Aflați ce monede sunt acceptate

Vindeți produse și servicii în țări care nu plătesc în euro? Gateway-ul de plată ar trebui să accepte moneda pe care o folosesc. În caz contrar, va trebui să utilizați gateway-ul altui intermediar pentru plăți externe, ceea ce este incomod și costisitor.

Asigurați-vă că oferă caracteristicile de care aveți nevoie

Gateway-urile de plată vin cu funcții diferite. Cele de bază, cum ar fi criptarea sau verificarea identității, vă vor oferi tot ce aveți nevoie. Altele mai avansate, cum ar fi personalizarea aspectului sau integrarea cu sistemele de contabilitate, pentru a numi doar câteva. Așadar, asigurați-vă că înțelegeți ce obțineți cu soluția aleasă și dacă vă va satisface nevoile.

Source: Unsplash.com

Află despre preț

Există mai multe taxe asociate cu gateway-ul de plată, care sunt:

  • Taxe de activare, administrare și monitorizare
  • Comision de tranzacție
  • Taxa de facturare etc.

Valoarea taxei depinde de factori precum intermediarul, numărul de tranzacții, tipul de carduri sau cifra de afaceri. Pentru mai multe informații, accesați direct site-ul gateway-ului de plată. De obicei, există mai multe pachete sau soluții. Puteți alege dintre acestea în funcție de dimensiunea afacerii dvs.

Un sfat

Dacă vindeți bunuri cu risc ridicat, cum ar fi tutunul sau alcoolul, așteptați-vă ca gama de gateway-uri de plată să fie foarte limitată. Nu toate acceptă tranzacții pentru aceste produse.

Cele mai populare gateway-uri de plată

Există zeci de gateway-uri de plată pe piață astăzi. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Iată-le pe cele care au fost cele mai populare în mai 2024 datorită securității ridicate și experienței excelente a utilizatorului.

Comgate

Un furnizor important de gateway-uri de plată din Europa. Acceptă plăți într-o varietate de valute și acceptă paisprezece limbi suplimentare.

Comgate vă permite să personalizați designul gateway-ului de plată prin adăugarea unui logo sau a unui fundal. Integrarea nu este mai complicată decât cu GoPay sau TrustPay și același lucru este valabil și pentru utilizarea gateway-ului.

Alte caracteristici ale gateway-ului de plată Comgate includ:

  • Acceptă plăți recurente
  • Activarea este gratuită
  • Plățile pot fi efectuate în nouă valute
  • Are un design receptiv, deci poate fi folosit pe telefoane mobile și tablete

GoPay

Împreună cu TrustPay, GoPay este un alt favorit al celor mai populari intermediari de gateway-uri de plată . Oferă zeci de valute și orice client poate procesa prin gateway-ul său.

Companiile mari se bucură de GoPay pentru varietatea sa și zeci de funcții. Dacă încă nu sunteți sigur, încercați demonstrația gratuită.

Gateway-ul de plată GoPay este cunoscut și pentru alte caracteristici:

  • Oferă peste 50 de metode de plată
  • Are un gateway în linie, astfel încât clientul rămâne pe site-ul tău în timp ce plătește
  • Acceptă plăți recurente.

Știați că…?

GoPay acceptă plăți Bitcoin. Este unul dintre puținele gateway-uri care au această caracteristică.

24-Plătiți

24-Pay este un gateway de plată securizat cu o serie de funcții, inclusiv plăți rapide fără numerar. Clienții pot folosi carduri de debit și de credit, precum și transferuri bancare.

Gateway-ul 24-Pay acceptă Google Pay, Apple Pay, plăți prin SMS și plăți QR. Cardurile de plată includ Visa, Visa Electron, Mastercard și Maestro.

Alte puncte forte ale gateway-ului de plată 24-Pay includ:

  • Are un design responsive
  • Ușor de utilizat
  • Acceptă plăți recurente
  • Acceptă plăți preautorizate
  • Sunt disponibile pluginuri suplimentare, cum ar fi WooCommerce sau PrestaShop.

TrustPay

TrustPay este un gateway de plată slovac cunoscut pentru acceptarea plăților cu cardul (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro), Apple Pay, Google Pay și transferuri bancare. Procesarea este rapidă și ușoară. Puteți gestiona totul online din confortul propriei case.

Integrarea cu site-ul tău web sau cu altă platformă este, de asemenea, relativ simplă. Asistența profesională pentru clienți este disponibilă dacă nu știți cum să o utilizați. Vor fi bucuroși să vă ajute.

Alte caracteristici ale TrustPay includ:

  • Oferă peste 25 de metode de plată
  • Google și Apple Pay funcționează automat, deci nu aveți nevoie de nicio integrare specială
  • Vă permite să acceptați plăți de aproape oriunde din lume
  • Oferă posibilitatea de a plăti în 14 valute.

Source: Unsplash.com

Besteron

Gateway-ul de plată Besteron este utilizat pe scară largă în diferite țări europene. Se caracterizează printr-o fereastră pop-up care apare atunci când clientul decide să plătească comanda. Clientul își completează datele și confirmă tranzacția și nu trebuie să părăsească magazinul dvs.

Besteron acceptă carduri Visa, Visa Electron, MasterCard și Maestro. De asemenea, acceptă Apple Pay, Google Pay și transferuri bancare. Desigur, ușurința de utilizare și integrarea rapidă sunt, de asemenea, caracteristici.

Printre alte caracteristici, merită menționat gateway-ul de plată Besteron:

  • Clienții își pot stoca detaliile cardului pe acesta
  • Îl puteți folosi pentru a returna o plată în contul clientului
  • Plățile pot fi gestionate în timp real
  • Acceptă toate platformele majore, inclusiv WooCommerce, PrestaShop, Magento etc.

Alți furnizori

Mulți alți intermediari oferă, de asemenea, gateway-uri de plată, astfel încât să puteți fi sigur că faceți alegerea corectă. De exemplu, puteți alege GP WebPay, Twisto, Fondy, FastSpring, Braintree, Stripe sau Borgun.

Cele mai recente din categorie Gateway-uri de plată
Distribuiți articolul
Articole similare
Cumpărăturile live din Germania înregistrează o adoptare lentă
3 min. de lectură

Cumpărăturile live din Germania înregistrează o adoptare lentă

Un sondaj recent de tendințe de la ECC Köln arată că cumpărăturile live din Germania, cunoscute și sub numele de “cumpărături in-stream”, câștigă recunoaștere. Șase din zece consumatori germani înțeleg acum conceptul, dublând nivelul de conștientizare de acum trei ani. Cu toate acestea, rata de adoptare a cumpărăturilor live în Germania rămâne scăzută.

Citiți articolul
Veniturile OpenAI cresc cu 1700% pe fondul strângerii de fonduri de 7 miliarde de dolari
4 min. de lectură

Veniturile OpenAI cresc cu 1700% pe fondul strângerii de fonduri de 7 miliarde de dolari

Cu o creștere de 1700% a veniturilor sale lunare de la începutul anului 2023, OpenAI se poate lăuda că este o adevărată poveste de succes. Călărind cu pricepere valul AI generativ, startup-ul californian asigură că finanțele sale sunt într-o formă excelentă și pregătește terenul pentru a asigura o rundă considerabilă de strângere de fonduri. OpenAI […]

Citiți articolul
Bridge Now

Ultimele noutăți chiar ACUM

10+ necitit

10+